Кафедра харчових технологій і готельно-ресторанного сервісу
Новини
3 - 5 листопада 2025 року студенти ЧТЕІ ДТЕУ перевірили свої знання з фінансової грамотності.
4 листопада 2025 року у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «Колись ми повернемося в Крим…»: депортація кримських татар у роки Другої світової війни».
30 жовтня 2025 року відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку», організована Уманським національним університетом.
28 жовтня 2025 року в рамках «Тижня грошей 2025» студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» взяли участь у практичному воркшопі «Мій фінансовий план» в онлайн-форматі.
27 жовтня 2025 року Тетяна Корольова, завідувач бібліотеки, репозитарію ЧТЕІ, провела науково-практичний семінар «Академічна доброчесність та основи академічного письма» для студентів другого курсу магістерських програм усіх спеціальностей.
27 жовтня 2025 року студенти, викладачі та співробітники ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь у написанні Радіодиктанту національної єдності, присвяченого Дню української писемності та мови.
23 жовтня 2025 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ в рамках ХІІІ Буковинського студентського фестивалю науки пройшла презентація книги Василя Кифяка «Організація туризму».
23 жовтня 2025 року. Подяка членам журі ХІІІ Буковинського студентського фестивалю науки!
23 жовтня 2025 року. Початок ХІІІ Буковинського студентського фестивалю науки розпочали із зустрічі гостей із Київського національного лінгвістичного університету та Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського.
23 жовтня 2025 року ЧТЕІ ДТЕУ провів XІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, який уже як понад 10 років має статус міжнародного. Розробка наукових студентських ініціатив, які мають підприємницький потенціал, і їх реалізація є надзвичайно важливими для відновлення економіки України у повоєнний період.
15-16 жовтня 2025 року в місті Києві відбувся 8 Міжнародний фестиваль ресторанних технологій «BestCookFest-2025», організований Державним торговельно-економічним університетом та ГС «Український кулінарний союз».
15 жовтня 2025 року у змішаному форматі відбулося перше засідання Наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ.
14 жовтня 2025 року у рамках CareerWeek2025 відбулася ключова подія для студентів, які готові робити перші впевнені кроки у професійному житті.
8 жовтня 2025 року для студентів кафедри харчових технологій і готельно-ресторанного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ в рамках діяльності Школи кулінарної майстерності та сервісу проведено онлайн-лекцію «Ресторанний сервіс майбутнього».
вересень 2025 року. У рамках виїзного заняття студенти 1 курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології» Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відвідали готель Optima.
18 вересня 2025 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулася знакова зустріч керівництва, викладачів та студентів із професоркою John Cabot University (Рим) Ieva Jakobsone-Bellomi, міжнародною експерткою у сфері бізнес-освіти, публічної дипломатії та соціального підприємництва.
17 вересня 2025 року для студентів 2 і 3 курсів спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» і «Готельно-ресторанний менеджмент» організовано лекцію-екскурсію «Технологія гостинності: інтегрований простір знань» на базі кав'ярні «Atelier Sucre» у рамках вивчення фахових дисциплін «Устаткування ЗРГ» (викладач Інна Данилюк), «Ресторанна справа» (викладач Анастасія Паращук) і «Кондитерське та пекарське мистецтво» (викладач Любов Струтинська).
вересень 2025 року. Студенти ЧТЕІ ДТЕУ спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Готельно-ресторанний менеджмент» і «Харчові технології» у межах підписаного меморандуму відвідали Optima Career Days, організований мережею Optima Hotel & Resorts.
3, 4, 8 і 9 вересня 2025 року Тетяна Діонісіївна Корольова, завідувач бібліотеки, репозитарію ЧТЕІ, провела лекції-презентації з основ інформаційної культури й академічної доброчесності для перших і других курсів.
8 вересня 2025 року відбулося офіційне підписання Меморандуму про співпрацю між ЧТЕІ ДТЕУ та ГРК «Кнаус». Документ передбачає розбудову партнерських відносин у сфері HoReCa, обмін досвідом шляхом залучення фахівців-практиків до освітнього процесу, проведення спільних науково-практичних досліджень, підвищення кваліфікації, практичну підготовку студентів, а також організацію різноманітних освітніх і професійних заходів.
29 серпня 2025 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулася конференція трудового колективу, під час якої підведено підсумки діяльності ЧТЕІ ДТЕУ за 2024-2025 навчальний рік та визначено основні завдання на 2025-2026 н.р.
27 серпня 2025 року ЧТЕІ ДТЕУ у партнерстві з Сучавським університетом ім. Штефана чел Маре (Румунія) проведено круглий стіл «Співпраця між бізнесом та академічними колами для розвитку навичок студентів: партнерство у створенні ефективних навчальних програм» (онлайн/офлайн участь) у рамках міжнародного проєкту «Зв’язки між теорією та практикою в транскордонній освіті в Румунії та Україні» (LINKSROUACBE), HUSKROUA/23/RS/3.1/043.
27 серпня 2025 року Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ у партнерстві з Сучавським університетом ім. Штефана чел Маре (Румунія) провів круглий стіл у рамках міжнародного проєкту «Зв’язки між теорією та практикою в транскордонній освіті в Румунії та Україні» (LINKSROUACBE), HUSKROUA/23/RS/3.1/043 «Співпраця між бізнесом та академічними колами для розвитку навичок студентів: партнерство у створенні ефективних навчальних програм».
7 липня 2025 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ панувала справжня атмосфера радості й гордості - ЧТЕІ вітав своїх випускників освітніх програм «Менеджмент», «Харчові технології», «Маркетинг», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Готельно-ресторанна справа», які завершили навчання та отримали дипломи бакалавра й молодшого бакалавра.
З грудня 2024 по травень 2025 року у кулінарній школі Resttoria ТОВ «Валенгруп» проходило навчання для внутрішньо переміщених осіб у рамках проєкту «Sadhora United: розбудова спроможностей ВПО для саморозвитку, зайнятості та соціального підприємництва у Чернівецькій області».
22 травня 2025 року за участю науковців Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулося засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку на тему «Електронні ресурси для науки і освіти: бази даних провідних видавництв світу в ЧТЕІ ДТЕУ».
20 травня 2025 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація, приурочена до 81 роковин депортації кримськотатарського народу 1944 року.
19 травня 2025 року керівник туристичного клубу «Плай», старший викладач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Олександр Крецький і доцент цієї ж кафедри Роман Гищук провели для студентів всіх спеціальностей інституту екоекскурсію з елементами екологічної лекції «Екосистеми Чернівецької височини: вплив на формування екології міста й особливості їх збереження та охорони» на г. Цецино.
16 травня 2025 року заступник керівника туристичного клубу «Плай» доцент Роман Гищук, старший викладач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Любов Струтинська і завідувач навчальної лабораторії кафедри Анастасія Паращук провели на території Національного природного парку «Синьогора» для студентів інституту екоекскурсію з елементами екологічної лекції.
16 травня 2025 року, другий день Міжнародної науково-практичної конференції «Модернізація управління соціально-економічним розвитком регіону в умовах євроінтеграції», пройшов у Сучавському університеті імені Штефана чел Маре (Румунія).
У рамках роботи міжнародної науково-практичної конференції «Модернізація управління соціально-економічним розвитком регіону в умовах євроінтеграції», яка відбулася 15-16 травня 2025 року у ЧТЕІ ДТЕУ і Сучавському університеті Штефана чел Маре, та за підтримки міжнародного проєкту «Зв’язки між теорією та практикою в транскордонній освіті в Румунії та Україні» для науково-педагогічних працівників ЧТЕІ ДТЕУ і закладів-партнерів проведено науково-методичний семінар «Інноваційні бізнес-технології та транскордонне співробітництво університетів у вдосконаленні економічної освіти».
15-16 травня 2025 року кафедра харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ взяла участь у Ювілейній V Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика» у Львівському державному університеті фізичної культури ім. І. Боберського, яка проводилась у форматі онлайн та офлайн у Національному природньому парку «Синьогора» в Івано-Франківській області.
15 травня 2025 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Модернізація управління соціально-економічним розвитком регіону в умовах євроінтеграції».
14 травня 2025 року в рамках діяльності Школи здорового способу життя кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу (керівник - к.т.н., доцент Інна Данилюк) відбулось практичне засідання на тему «Технологія борошняної кондитерської продукції спеціального призначення».
8 травня 2025 року у ЧТЕІ ДТЕУ 10 слухачів, які успішно завершили навчання, отримали відповідні сертифікати (180 годин, 6 кредитів ECTS).
8 травня 2025 року заступник директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку ЧТЕІ ДТЕУ Василь Кифяк взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань розвитку туризму Чернівецької обласної військової адміністрації.
7 травня 2025 року в ЧТЕІ ДТЕУ Дар’я Іванова, менеджерка з розвитку StrikePlagiarism.com, провела воркшоп, в якому розкрила функціонали, особливості й можливості системи для перевірки академічних текстів на справжність і унікальність.
6 травня 2025 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцентка Тетяна Брикова) для студентів спеціальностей «Харчові технології» й «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстерклас на тему «Коктейлі. Алхімія смаку та аромату».
3 травня 2025 року відбулася зустріч керівництва Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ з директором сімейного клубу відпочинку «Буковинська Троя», Володимиром Воронюком. На зустрічі, яка відбулась на території «Буковинської Трої», заступник директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку ЧТЕІ Василь Кифяк обговорив можливості і напрями майбутньої співпраці зі стейкголдером.
1 травня 2025 року кафедрою харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу проведено студентський круглий стіл «Виклики та перспективи розвитку сфери гостинності та туризму у (по)воєнний час».
30 квітня 2025 року старший викладач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу та керівник туристичного клубу «Плай» Олександр Крецький і доцент цієї ж кафедри Роман Гищук провели для учнів старших класів ліцею №18 м. Чернівці майстерклас на тему «Рекреаційні основи туризму і гостинності Карпато-Подільського регіону України: як правильно підготуватися до мандрівки та безпечно провести подорож».
30 квітня 2025 року у Державному торговельно-економічному університеті відбувся фінал V Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології», на якому студентка ЧТЕІ спеціальності «Харчові технології» Марія Мирончук представила свою наукову роботу на тему «Технології безглютенових заварних напівфабрикатів» (наукові керівники - викладачі кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ: доцент Інна Данилюк і старший викладач Любов Струтинська.
28 квітня 2025 року доцентка кафедри менеджменту, маркетингу та міжнародної логістики ЧТЕІ ДТЕУ Незвещук-Когут Тетяна взяла участь у міжнародній конференції «Партнерство як інструмент експорту локальних продуктів з сільських територій України».
23 квітня 2025 року ЧТЕІ ДТЕУ відкрив свої двері для майбутніх вступників – учнів ліцеїв № 5 «Оріяна» та № 22 імені Антона Кохановського, які взяли участь у незабутньому заході «Ігри патріотів».⠀
18 квітня 2025 року на факультеті технологій та бізнесу Державного торговельно-економічного університету відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «ТЕХНОЛОГІЇ ТА БІЗНЕС: ІНТЕГРАЦІЯ, ПЕРСПЕКТИВИ, МОЖЛИВОСТІ».
16 квітня 2025 року доцентки кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ Каріна Паламарек, Ольга Романовська, Тетяна Брикова, Інна Данилюк та старша викладачка Любов Струтинська отримали сертифікати за участь у Міжнародному круглому столі «Туризм, гостинність, креативні індустрії: ключові тренди взаємодії та розвитку», що об’єднав 150 учасників з України та Польщі.
11 квітня 2025 року завідувач бібліотеки ЧТЕІ ДТЕУ Тетяна Корольова провела науково-методичний семінар «Академічна доброчесність. Основи академічного письма і пошуку наукової інформації» для студентів 4 курсу усіх спеціальностей інституту.
10 квітня 2025 року в лабораторії-студії ресторанних технологій відбувся майстерклас «Готуємось до Великодня».
квітень 2025 року. У рамках співпраці ЧТЕІ ДТЕУ зі стейкголдерами щодо практичної підготовки студентів відбулася презентація програми стажування від Travel Study Work – компанії, що спеціалізується на організації міжнародних стажувань та працевлаштуванні студентів у сфері обслуговування.
4 квітня 2025 року у ЧТЕІ відбулась зустріч американського волонтера, колишнього пілота і викладача курсів з англійської мови Інституту післядипломної освіти Гері Гейла і студентів та викладачів 1–2 курсів інституту у форматі англомовного розмовного клубу.
3 квітня 2025 року у лабораторії-студії ресторанних технологій провели лекцію з практичною частиною на тему «Ферментація: мистецтво перетворення продуктів» для студентів спеціальності «Харчові технології» у змішаному форматі.
3 квітня 2025 року в актовому залі відбувся інформаційний захід.
Сьогодні у Головному управління ДПС у Чернівецькій області з викладачами Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, студентами ЧТЕІ ДТЕУ, представниками бізнесу обговорювали механізм підвищення ефективності взаємодії з платниками податків: напрямки та інструменти.
2 квітня 2025 року для студентів спеціальностей «Харчові технології» і «Готельно-ресторанна справа» на базі ресторану Broyt un tsu broyt у рамках вивчення фахових дисциплін, зокрема «Кондитерське та пекарське мистецтво», проведено лекцію-дегустацію «Технологічні особливості й асортимент крафтового хліба на заквасках».
Березень 2025 року. Президент асоціації Паоло Брешіа урочисто вручив сертифікат 3 рівня студентці Олексюк Вікторії, яка успішно завершила програму стажування в Італії! Цей досвід відкриває нові горизонти для професійного розвитку та кар’єрного зростання.
28 березня 2025 року - п’ятий день челенджу «Яскравий Global Money Week», під час якого студенти і співробітники обрали різнобарвний одяг логотипу GMW 2025.
27 березня 2025 року - четвертий, «жовтий» день челенджу «Яскравий Global Money Week».
26 березня 2025 року у Державному торговельно-економічному університеті студенти спеціальності «Харчові технології» ОС «бакалавр» денної форми навчання Віталіна Долінська, Іванюк Катерина та Лілія Білек під керівництвом викладачів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу к.т.н., доцентки Каріни Паламарек, старшоі викладачки кафедри Любові Струтинської та асистентки кафедри Анастасії Паращук взяли участь у Міжнародному конкурсі стартапів TourSystemUkrChalleng.Restaurants з проєктами CinnaJoу, Gastro Loft і GreenBite.
26 березня 2025 року пройшов третій день челенджу «Яскравий Global Money Week», який колектив інституту відзначив одягом зеленого кольору, як у логотипу GMW 2025.
25 березня 2025 року став другим днем челенджу «Яскравий Global Money Week» - рожевим, як колір логотипу GMW 2024.
З 18 лютого по 24 березня 2025 р. у ЧТЕІ ДТЕУ відбулась студентська олімпіада з 15 навчальних дисциплін.
24 березня 2025 року - перший день челенджу «Яскравий Global Money Week», під час якого студенти і співробітники були одягнуті в синій колір логотипу GMW 2024».
21 березня 2025 року у рамках профорієнтаційних заходів ст. викладачка Любов Струтинська та завідувачка навчальної лабораторії кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ Анастасія Паращук провели унікальну пізнавальну лекцію-дегустацію «Fast & Fit: швидка їжа для активного життя» для студентів Чернівецькогор індустріального фахового коледжу.
21 березня 2025 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбувся методичний семінар «Використання сучасних методів навчання у закладах шкільної та вищої освіти: можливості та перспективи» з директорами та представниками навчальних закладів Чернівецького професійного ліцею № 17 «Успіх», Чернівецького ліцею № 7, Чернівецького ліцею № 19 ім. Ольги Кобилянської, Іспаського опорного ліцею ім. М. Марфієвича, Опорного закладу Сторожинецький ліцей та Сторожинецького ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Модератор зустрічі – Конон Багрій, гарант ОП, т.в.о. завідувача кафедри фінансів, обліку і оподаткування.
21 березня 2025 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся черговий День гостинності для майбутніх абітурієнтів!
21 березня 2025 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбулася XIV Всеукраїнська наукова студентська інтернет-конференція «Реформування економіки України як фактор забезпечення сталого розвитку». У ній взяли участь понад 30 студентів усіх спеціальностей інституту, викладачі та гості.
20 березня 2025 року у рамках вивчення дисципліни «Фінансова стабільність» студентами ЧТЕІ та Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week) було проведено лекцію на тему «Особливості забезпечення грошово-кредитної стабільності в Україні в умовах воєнного стану» (на прикладі АТ «Ощадбанк»).
20 березня 2025 року викладачі кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу взяли участь у всеукраїнському круглому столі «Ресторанні технології та фуд-дизайн: перспективи розвитку».
19 березня 2025 року у лабораторії-студії ресторанних технологій кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ проведено інтегроване заняття з виробництва десертів для кенді-бару як різновиду кейтерингових послуг.
19 березня 2025 року вся країна вітає Ліну Костенко з 95-річчям. З цієї нагоди у рамках Національного тижня читання поезії, який другий рік поспіль організовує Український інститут книги, в актовому залі ЧТЕІ пройшов поетичний зорепад «Троянда поетичного саду України».
18 березня 2025 року кафедра харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ спільно з Центром розвитку кар’єри, практичної підготовки та працевлаштування студентів у рамках дії договору про співпрацю з CARTEL Holding організувала захід зі сприяння працевлаштуванню студентів.
17 березня 2025 року в рамках Всесвітнього тижня грошей 2024 (Global Money Week - GMW) для студентів ОС «магістр» спеціальності «Харчові технології» ЧТЕІ ДТЕУ доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування, сертифікований викладач з фінансової грамотності НБУ Любов Гут провела лекцію на тему «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час» в онлайн-форматі.
14 березня 2025 року відбувся виїзд робочої групи з питань облаштування туристичних об’єктів і створення нових туристичних маршрутів на території Чернівецької області, організованої Чернівецькою ОВА.
14 березня 2025 року у ЧТЕІ відбулася зустріч з представниками навчальних закладів Чернівецького фахового коледжу бізнесу та харчових технологій, Чернівецького вищого комерційного училища, Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу, Професійно-технічного училища № 8.
14 березня 2025 року Чернівецький торговельно-економічний інститут гостинно відчинив свої двері для абітурієнтів!
13 березня 2025 року студенти спеціальності «Харчові технології» стали учасниками заходу «Гурман-експіріенс: лекція, дегустація, атмосфера» у ресторані Ganok. Його організували старша викладачка Любов Струтинська й завідувачка навчальних лабораторій Анастасія Паращук у рамках вивчення дисципліни «Кейтеринг».
7 березня 2025 року для студентів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ проведено онлайн-зустріч з Єлизаветою Рудь в рамках діяльності Школи здорового способу життя і Школи кулінарної майстерності та сервісу.
4 березня 2025 року для студентів спеціальності «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» організовано онлайн-лекцію «Від традицій до сучасності: приготування вареників з локальних інгредієнтів» у рамках вивчення дисципліни «Етнічна кулінарія».
21 та 25 лютого 2025 року доцентки кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ Ольга Романовська та Тетяна Брикова у рамках вивчення предмету «Біологія» провели онлайн-лекцію на тему «Мікроорганізми: користь та небезпека».
20 лютого 2025 року у рамках укладеного меморандуму між ЧТЕІ ДТЕУ та Кам'янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка відбулася робоча зустріч з обговорення освітніх програм.
19 лютого 2025 року науково-педагогічні працівники ЧТЕІ ДТЕУ, зокрема Ірина Лошенюк, Ірина Мустеца, Вадим Ореховський, Валенина Чичун, Каріна Паламарек, Конон Багрій, Любов Гут, Тетяна Незвещук-Когут, Ольга Романовська взяли участь у роботі круглого столу «Майбутнє європейської конкурентоспроможності: виклики для України», що відбувся на базі Державного торговельно-економічного університету (м. Київ).
листопад 2024 року. Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ висловлює щиру подяку за допомогу у проведенні ХІІ Буковинського студентського фестивалю науки своїм партнерам і спонсорам – членам журі.
14 листопада 2024 року у лабораторії-студії ресторанних технологій відбулося засідання учасників Школи здорового способу життя під керівництвом доцентки Інни Данилюк. У ньому також взяли участь старша викладачка Любов Струтинська, завідувачка навчальної лабораторії Анастасія Паращук та студенти кафедри. Захід на тему «Сучасні методи і гаджети для моніторингу вуглеводного обміну, профілактика старіння і діабету» приурочений до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом.
12 листопада 2024 року для студентів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу організовано лекцію-екскурсію на базі готельно-ресторанного комплексу «Ridge».
Продовження XІІ Буковинського студентського фестивалю науки відбулося 8 листопада 2024 року у Сучавському університеті ім. Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія).
7 листопада 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбувся перший день ХІІ Буковинського студентського фестивалю науки. Мета фестивалю – створення умов для пошуку наукових студентських ініціатив, що мають підприємницький потенціал, з метою їх подальшої реалізації для відновлення економіки України після перемоги, а також для реалізації цілей Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 року.
Протягом жовтня 2024 року студенти ОС «магістр» та «бакалавр» спеціальності «Харчові технології» пройшли онлайн-курс на тему «Якісний сервіс в ресторанах та кав'ярнях», який проводив навчальний центр «Profi Club» ГО «Ресторанна гільдія». Навчання організовано в рамках підписаного меморандуму.
28 жовтня 2024 року кафедрою харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу було проведено круглий стіл на тему «Конвергенція вітчизняних й міжнародних норм НАССР у закладах ресторанного господарства України».
27 жовтня 2024 року Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету взяв участь у благодійному Ярмарку можливостей, який відбувся у м. Новодністровську на оновленій площі Енергетиків. До заходу долучилися понад 20 роботодавців та навчальних закладів, які представили свою продукцію та послуги.
24 жовтня 2024 року у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбулася V Ювілейна міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності».
22 жовтня 2024 року доцент кафедри харчових технологій, готельно-ресторанному і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ Роман Гищук разом із багаторічним нашим партнером і гостем, знаним екскурсоводом на Буковині та за її межами, членом ГО «Асоціація туристичного супроводу Буковини», ГО «Всеукраїнська асоціація гідів» Ярославом Адамчуком, більш відомим для чернівчан та гостей міста як пан Ярко, провели дуальну лекцію у формі майстер-класу на тему «Креативні індустрії в екскурсійній справі».
17 жовтня 2024 року студенти освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» під керівництвом к.т.н., доцента Романовської О.Л. у рамках засідання наукового гуртка «Профі» відвідали Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
17 жовтня 2024 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальностей «Харчові технології» й «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Вино, джин, лікери» барменом Василем Гаврилюком і бар-менеджером Іваном Стецем на базі готельно-ресторанного комплексу «Victoria Deluxe» та ресторану «Noël».
16 жовтня 2024 року студенти кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу в межах укладеного договору про співпрацю відвідали піцерію «Піца парк».
10 жовтня 2024 року студенти кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу спеціальності «Харчові технології» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» спільно з к.т.н., доцентом Інною Данилюк та старшим викладачем Любов'ю Струтинською взяли участь у роботі онлайн-конференції «Як відкрити ресторан у кризовий час», організованою компанією «Poster».
8 жовтня 2024 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – Тетяна Брикова) для студентів спеціальностей «Харчові технології» й «Готельно-ресторанна справа», було проведено майстер-клас на тему «Як приготувати ідеальну чашку кави» керуючою готелю «Optima Hotel & Resorts» Ніною Весельською.
8 жовтня 2024 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулося відкрите показове заняття д.е.н., професора Василя Кифяка на тему «Туристичні можливості м. Чернівців і Чернівецької області», приурочене до Всесвітнього дня туризму. Мета заняття – ознайомити першокурсників усіх спеціальностей, які приїхали з інших регіонів, з туристичними дестинаціями Буковини.
7 жовтня 2024 року почесними грамотами Чернівецької обласної ради з нагоди Дня працівників освіти було нагороджено представників Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.
3 жовтня 2024 року студенти кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ освітніх ступенів «магістр» та «бакалавр» спеціальності «Харчові технології» долучилися до лекції на тему «Особливості маркування натуральних харчових продуктів», яку організував Навчальний центр «PROFI CLUB» (м. Київ) в онлайн-режимі для виробників промислових та крафтових харчових продуктів, аудиторів та дотичних професій.
1 жовтня 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація, приурочена 83-м роковинам трагедії в Бабиному Яру.
1 жовтня 2024 року в актовій залі Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ проведено патріотичні заходи до Дня захисників та захисниць України.
27 вересня 2024 року у Чернівецькій міській раді під головуванням Сергія Бостана, директора департаменту соціально-економічного розвитку міської ради, відбулися урочистості з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, під час яких були вручені почесні грамоти науковцям, фахівцям-практикам, членам громадських організацій та підприємцям сфери готельного, ресторанного та туристичного бізнесу.
20-21 вересня 2024 року, з метою досягнення Цілей сталого розвитку України на мікрорівні, колектив ЧТЕІ ДТЕУ провів тренінг «Екотуризм як шлях покращення соціально-психологічного мікроклімату корпоративного середовища».
10 вересня 2024 року студенти кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу спеціальності «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» у межах підписаного договору про співробітництво взяли у часть у Всеукраїнському студентському Дні відкритих дверей від компанії «Optima Hotel & Resorts» під керівництвом завідувачки кафедри Каріни Паламарек.
07 вересня 2024 року студенти кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ під керівництвом старшого викладача Любові Струтинської взяли участь у XV міжнародних поетичних читаннях «Meridian Czernovitz», а саме у двох винно-книжкових дегустаціях «Book'o'wine» на базі РК «Бартка».
червень 2024 року. У Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ визначено кращих студентів 2023/2024 навчального року за результатами рейтингової оцінки та показниками участі студентів у навчальній і науково-технічній діяльності, громадському житті та спорті за ІІ семестр.
28 червня 2024 року в актовій залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам освітнього ступеня «молодший бакалавр» освітніх програм «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Харчові технології», освітнього ступеня «бакалавр» освітніх програм «Міжнародна економіка», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Готельний і ресторанний менеджмент», «Управління бізнесом», «Маркетинг», «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа», «Цифровий туризм».
20 червня 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ було проведено засідання Вищої школи педагогічної майстерності і професійного розвитку.
6-7 червня 2024 року у рамках сертифікованих програм підвищення кваліфікації, які надає Чернівецький торговельно-економічний інститут ДТЕУ, відбулося навчання з «Економіки та організації діяльності об’єднань підприємств» для співробітників відомчих установ, підпорядкованих Міністерству юстиції України.
5-6 червня 2024 року відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» при Міністерстві освіти і науки України зі спеціальності «Туризм і рекреація», організований на базі Хмельницького національного університету.
5 червня 2024 року відбулася зустріч колективу працівників Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ із сімейною лікаркою КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Роша» Чернівецької міської ради Оленою Лавровою.
31 травня 2024 року в ЧТЕІ ДТЕУ відбулась зустріч студентів і науково-педагогічних працівників з військовослужбовцем буковинського окремого стрілецького батальйону, який успішно виконує завдання із захисту нашої держави на Сході України.
29 травня 2024 року відбулося офіційне підписання меморандуму про співпрацю між Чернівецьким торговельно-економічним інститутом Державного торговельно-економічного університету та ТОВ «Оптіма Хотел Менеджмент».
23 травня 2024 року науковці ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь онлайн у ХIV Міжнародному науковому симпозіумі «Досвід. Знання. Виклики сучасності», який відбувся у Бухарестському університеті ARTIFEX (Румунія). Співорганізатором симпозіуму виступив Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету.
20 травня 2024 року у рамках діяльності Школи бармена для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Авторські коктейлі» барменом Петром Кузьменко на базі готельно-ресторанного комплексу «GRAND ROYAL» та ресторану «PANORAMA».
17 травня 2024 року. Шановні колеги! Директорат Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ щиро вітає всіх науковців інституту та Буковини з Днем науки!
16 травня 2024 року з нагоди відзначення Дня науки у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ була проведена VII студентська наукова Інтернет-конференція «Сучасні інноваційні технології у сфері готельно-ресторанного господарства».
16 травня 2024 року. Традиційно щороку в третій четвер травня колектив та студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ приєднуються до відзначення Всесвітнього дня вишиванки.
15-16 травня 2024 року з нагоди Дня науки та за результатами проведеної олімпіади з навчальних дисциплін на засіданнях кафедр інституту нагороджено студентів-переможців, які зайняли 1, 2 та 3 місця.
13 травня 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «1939-1945. Ніколи знову», присвячена 79-й річниці підписання акту капітуляції нацистської Німеччини у Другій світовій війні.
2 травня 2024 року соціальна працівниця благодійної організації «Благодійний фонд «Рокада» Сідуняк Олександра провела серію тренінгів для студентів другого курсу ОС «бакалавр» на тему «Стрес-менеджмент як соціальна категорія: суть, види, способи подолання».
1 травня 2024 року з метою привернення уваги науковців і фахівців-практиків до проблем готельно-ресторанного і туристичного бізнесу як під час воєнного стану, так і у повоєнний період у ЧТЕІ ДТЕУ був проведений круглий стіл «Візія: майбутнє готельно-ресторанного і туристичного сервісу Західного регіону України».
26 квітня 2024 року у Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбувся фінал конкурсу IV «Інноваційні ресторанні технології», метою якого було пошук інноваційних ідей та талановитих студентів, заохочення до саморозвитку та підвищення підприємницьких здібностей.
25 квітня 2024 року. З нагоди проведення круглого столу «Енергія овочів та фруктів: механізм здоров’я людини» на адресу ЧТЕІ ДТЕУ надійшло відеозвернення від організаторки багатьох міжнародних та всеукраїнських кулінарних заходів в Україні та Європі, волонтерки Антоніни Захарової, яка висловила свою підтримку студентській молоді у прагненні розвиватися і вдосконалюватися.
25 квітня 2024 року кафедрою харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ було проведено студентський круглий стіл «Енергія овочів та фруктів: механізм здоров’я людини».
15 квітня 2024 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – Тетяна Брикова) для студентів спеціальностей «Харчові технології» і «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас на тему «Техніка приготування класичних коктейлів».
11 квітня 2024 року у лабораторії-студії ресторанних технологій проведено воркшоп на тему «Особливості створення авторських тортів» для студентів 1 та 2 курсу спеціальності «Харчові технології».
10 квітня 2024 року для студентів та науково-педагогічного складу ЧТЕІ ДТЕУ з метою розвитку міжнародної співпраці закладів вищої освіти, обміном досвідом та популяризації здорового харчування, зокрема веганської культури, в онлайн-режимі з м. Лімерік (Ірландія) проводився майстер-клас від майстра світового рівня з кулінарного та пекарського мистецтва Девіда Мішеля Мізона (Великобританія), глобального виробника і постачальника AIT-інгредієнтів Тібо Дюссоя (Ірландія) та викладачів і студентів Limerick Youth Service (Ірландія).
4 квітня 2024 року у ЧТЕІ ДТЕУ за ініціативи заступника директора з навчально-педагогічної роботи, організації і забезпечення освітньо-виховного процесу Ірини Лошенюк та начальника відділу навчально-методичної роботи, акредитації та ліцензування Галини Полянко проведена робоча зустріч з членами робочої групи внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти.
1 квітня 2024 року у рамках договору про співробітництво між ЧТЕІ ДТЕУ та ФОП Пластун Є.Ю, за організації Каріни Паламарек, зав. кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу, відбулося продовження циклу лекцій на тему «Команда та сервіс у ресторанному бізнесі».
Протягом березня 2024 року в рамках вивчення дисципліни «Методологія і організація науково-прикладних досліджень» було організовано спільне проходження онлайн-курсу «Академічна доброчесність» на платформі «Prometheus».
27 березня 2024 року у Державному торговельно-економічному університеті студентка спеціальності «Харчові технології» ОС «магістр» заочної форми навчання Людмила Григорович взяла участь у Міжнародному конкурсі стартапів «TourSystemUkrChalleng. Restaurants» з проєктом «Gluten-Free Café 3D-dessert».
25 березня 2024 року в ЧТЕІ ДТЕУ для студентів 1 курсу була проведена весела та захоплююча гра «Крокодил».
25 березня 2024 року у рамках договору про співробітництво між ЧТЕІ ДТЕУ та ФОП Пластун Є.Ю. відбулося продовження циклу лекцій на тему: «Команда та сервіс у ресторанному бізнесі».
20 березня 2024 року у рамках проведення Career Week – 2024 відбулося виїзне інтегроване заняття в лабораторії кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ, яку відкрито на базі готельно-ресторанного комплексу «Буковинська зірка».
Викладачі кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ (завідувач кафедри Каріна Паламарек, доцент Ольга Романовська, доцент Тетяна Брикова, старший викладач Любов Струтинська) успішно закінчили навчання та продемонстрували зразкові показники у виконанні вимог індивідуального плану підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників зі спеціальності «Харчові технології», яка відбулася в період з 5 лютого по 15 березня 2024 року у Полтавському університеті економіки і торгівлі.
13 березня 2024 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ проведено засідання Школи ділового успіху (модератор - Любов Гут, керівник Школи). З вітальним словом виступили заступник директора, д.е.н., проф. Василь Кифяк та завідувачка кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Каріна Паламарек.
6 березня 2024 року науково-педагогічні працівники ЧТЕІ ДТЕУ взяли участь у регіональному методичному семінарі «Внутрішнє забезпечення якості як дієвий інструмент змін в університеті», який організований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) та відбувся у Житомирському державному університеті ім. І. Франка.
4 березня 2024 року у рамках укладеного між ЧТЕІ ДТЕУ (м. Чернівці, Україна) та Університетом менеджменту безпеки (м. Кошице, Словаччина) Меморандуму відбулася робоча зустріч з обговорення освітніх програм.
4 березня 2024 року на базі Університету менеджменту безпеки (м. Кошице, Словаччина) відбувся міжнародний круглий стіл на тему «Інформаційна та фінансова безпека в системі менеджменту».
З 22 січня по 4 березня 2024 року науково-педагогічні працівники ЧТЕІ ДТЕУ, а саме: Анатолій Вдовічен, Ірина Лошенюк, Ольга Вдовічена, Алла Чорновол, Юрій Королюк, Валентина Чичун, Конон Багрій, Сергій Рилєєв, Юрій Чаплінський, Леонід Мільман, Оксана Зеленюк, Наталія Шупрудько, Алла Шимко, Анна Кримська, Олексій Малярчук пройшли закордонне стажування в Університеті менеджменту безпеки у м. Кошице (Словаччина).
Благодійництво для ЧТЕІ ДТЕУ уже давно стало невідʼємною частиною життя. 2023-2024 навчальний рік теж не став винятком. Щомісячно викладачі, співробітники та студенти долучалися і продовжують долучатися до різноманітних акцій, які націлені на збереження найціннішого - життя і здоровʼя людини.
4 березня 2024 року для студентів 1 курсу проведено лекцію-презентацію «Академічна доброчесність в освітньому середовищі». Лекція проведена у змішаному форматі за участю начальника навчального відділу, к.е.н., доцента Ірини Мустеци, та експерта Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти із здобувачів вищої освіти, члена ради студентського самоврядування, студента 3 курсу спеціальності 073 «Менеджмент» Вдовічена Данила.
29 лютого 2024 року Цьогоріч останній день зими став особливим для слухачів Школи кондитера - вони навчились готувати запашні булочки Сінабони.
29 лютого 2024 року відбулась зустріч-презентація з Олександром Довганичем, співвласником закладів ресторанного господарства «La pasta», «Тераса», «Дім18» та головою громадської організації «БорЩ».
29 лютого 2024 року для студентів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу у змішаному режимі проведено відкриту лекцію на тему «Теоретичні та практичні аспекти інновацій у сучасному ресторанному господарстві». Лектор - Марія Паска, д.вет.н., професор, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету ім. І. Боберського.
28 лютого 2024 року студенти першого та другого курсів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу у межах вивчення освітніх компонент «Організація ресторанного господарства», «Організація ресторанного бізнесу» та «Барна справа» під керівництвом Паламарек Каріни Вікторівни та Паращук Анастасії Віталіївни відвідали ресторан «Bjork».
26 лютого 2024 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету для студентів 1 курсу відбулася лекція-презентація «Наша зброя – це наша правда!», присвячена 10-річчю початку російсько-української війни.
23 лютого 2024 року у лабораторії-студії ресторанних технологій та у лабораторії з технології виробництва продукції ресторанного господарства та устаткування відбулося засідання наукового гуртка «Профі».
22 лютого 2024 року відбулася традиційна зустріч студентів 2 та 3 курсів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ з компанією Algoos Study Work and Travel, яку представляла Ірина Тайчук.
22 лютого 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Сучасні соціально-економічні напрями розвитку складових бізнесу в умовах воєнного стану» за участю студентів освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Менеджмент» та «Харчові технології», членів Наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ та викладачів кафедр. Запрошеним гостем став стейкголдер Ігор Меруцано, головний менеджер ресторану Flora Club.
21 лютого 2024 року. У Міжнародний день рідної мови кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри менеджменту, маркетингу та міжнародної логістики ЧТЕІ ДТЕУ Наталія Максим'юк організувала та провела культурно-просвітницький захід «До рідного слова торкаюсь душею», що об’єднав тих, хто любить, оберігає, популяризує та шанує українську мову, хто вважає її категорією духовною, світоглядовою і націєтворчою.
19 лютого 2024 року відбулася робоча зустріч науково-педагогічного колективу кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ з Оксаною Андріївською, директором сімейної кавʼярні «AB Coffee», яка є випускницею та зовнішнім стейкголдером кафедри.
15 лютого 2024 року відбулася чергова зустріч студентів 1 та 2 курсів ЧТЕІ ДТЕУ різних спеціальностей з Анатолієм Полосіним, генеральним секретарем Асоціації U.C.M. Italy.
13 лютого 2024 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ проведено студентську наукову Інтернет-конференцію «Управління підприємствами готельно-ресторанного господарства в умовах геополітичних викликів ХХІ століття».
11 січня 2024 року відбулося обговорення проєкту ОП «Ресторанні технології та бізнес» ОС «магістр» гарантом та робочою групою освітньої програми.
30 листопада 2023 року у ЧТЕІ ДТЕУ відбувся День гостинності, участь у якому взяли учні випускних класів Чернівецького ліцею № 5 «Оріяна» та Чернівецького ліцею № 18.
30 листопада 2023 року в лабораторії-студії ресторанних технологій ЧТЕІ ДТЕУ відбувся майстер-клас «Класичні десерти у сучасній інтерпретації» від випускника інституту, бренд-шефа Івана Іванчука. Захід організовано в рамках проведення Дня гостинності.
29 листопада 2023 року для студентів кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу організовано лекцію-екскурсію на виробництво кави та ресторанної продукції для кав'ярень компанії «Bacara».
15 листопада 2023 року для слухачів Школи кулінарної майстерності та сервісу (керівниця – Любов Струтинська) проведено заняття на базі концептуального закладу ресторанного господарства «Creeme Cheese».
15 листопада 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся День гостинності, на який завітали учні випускних класів загальноосвітніх закладів м. Чернівці та Чернівецької області.
9-10 листопада 2023 року Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету проводить XІ Буковинський студентський фестиваль науки у змішаній формі (онлайн та офлайн). Цього року фестиваль набув не тільки всеукраїнського, а й міжнародного рівня. Сьогодні учасниками фестивалю стали студенти не лише Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ і Чернівецького фахового коледжу технологій і дизайну, а й Міжнародного гуманітарного університету (м. Одеса) та нашого закордонного партнера – Сучавського університету імені Штефана чел Маре з Румунії.
8 листопада 2023 року на базі Державного торговельно-економічного університету у змішаному форматі відбулася відкрита лекція на тему «Повоєнне відновлення України: демографічний стан».
3 листопада 2023 року для студентів 1 курсу ОС «молодший бакалавр», «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Готельний і ресторанний менеджмент» було проведено семінар-тренінг на базі готелю «AllureInn».
2 листопада 2023 року у рамках вивчення дисципліни «Готельна справа» відбулася виїзне практичне заняття на тему «Організація роботи служб і підрозділів у підприємствах готельного бізнесу» на базі готельно-туристичного комплексу «Буковина».
2 листопада 2023 року у рамках діяльності Школи бармена (керівниця – доцент Тетяна Брикова) для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено майстер-клас на тему «Професія «Бармен». Приготування топ-коктейлів» барменом Євгенієм Скрипником на базі готельно-ресторанного комплексу «Victoria Deluxe» та ресторану «Noel».
1-3 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті (м. Київ) відбувся 7-й міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну BestCookFest, який організували для студентів та учнів профільних закладів вищої і професійно-технічної освіти, спеціалізованих шкіл з кулінарного і кондитерського мистецтва.
30 жовтня 2023 року студентам ЧТЕІ ДТЕУ спеціальностей «Маркетинг» та «Менеджмент» ОС «магістр» було проведено вебінар на тему: «Робота на камеру». Спікер – доцентка ЧТЕІ ДТЕУ, ведуча медіапроєктів «Буковинська кухня», «Тендітна незламність» Тетяна Незвещук-Когут.
30 жовтня 2023 року у приміщенні Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ відбулася передача представникам Головного управління ДСНС України в Чернівецькій області спеціального захисного взуття для розмінування.
27 жовтня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся Х-й (ювілейний) Благодійний фестиваль-ярмарок «Свято Гарбуза».
26 жовтня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулося офіційне відкриття нової лабораторії-студії ресторанних технологій кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу.
24 жовтня 2023 року для студентів ЧТЕІ ДТЕУ була організована зустріч з Анатолієм Полосіним, генеральним секретарем Асоціації U.C.M. Italy щодо можливості проходження закордонної практики.
23 жовтня 2023 року відбулось урочисте нагородження сертифікатами студентів 3 та 4 курсів спеціальності «Харчові технології» Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, які проходили практичну підготовку на базі Асоціації «U.C.M. Italy» (Італія) з 22.05.2023 р. по 30.09.2023 р. Сертифікати вручали д.е.н., професор Василь Кифяк та президент Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і «U.C.M. Italy» Паоло Брешіа.
21-22 жовтня 2023 року керівниками туристичного клубу «Плай» – старшим викладачем кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Олександром Крецьким та доцентом цієї ж кафедри Романом Гищуком – було здійснено виїзний науково-практичний семінар для студентів 1 курсу ЧТЕІ ДТЕУ на тему «Туристично-рекреаційний потенціал Покутсько-Буковинських Карпат і Горган».
18 жовтня 2023 року у рамках відзначення ІІІ Буковинського обласного книжкового фестивалю «БукФест» для викладачів і студентів освітнього ступеня «магістр» ЧТЕІ ДТЕУ відбулася відкрита лекція-дискусія «Економічна модель розвитку» та презентація книги «Як підняти українську економіку» відомого економіста, ученого, політолога, громадського діяча, голови Комітету економістів України, к.е.н. Андрія Новака.
18 жовтня 2023 року в актовому залі ЧТЕІ ДТЕУ відбулася публічна лекція відомого економіста, науковця, голови Комітету економістів України, к.е.н. Андрія Новака для студентів 2 і 3 курсів освітнього ступеня «бакалавр».
12 жовтня 2023 року у Львівському державному університеті фізичної культури імені І. Боберського у форматі онлайн та офлайн проходила IV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності».
4 жовтня 2023 року в лабораторії з технології виробництва продукції ресторанного господарства та устаткування ЧТЕІ ДТЕУ відбулось практичне засідання школи кондитера.
4 жовтня 2023 року до Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ прибула делегація у складі Паоло Брешіа (Paolo Brescia), президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і UCM-Italy та випускника проєкту «Euro Est» Андрія Садового.
29 вересня 2023 року на базі Одеського національного технологічного університету у змішаному режимі проходив перший етап семінару-воркшопу «МARKETING AND EVENT MANAGEMENT IN RESTAURANT BUSINESS» від професора Міхаели Лазовіч з Academy of Applied Studies Belgrade (Сербія).
26 вересня 2023 року викладачами кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу і керівниками туристичного клубу «Плай» ЧТЕІ ДТЕУ спільно з відділом з питань туризму Чернівецької ОВА на території 4 корпусу інституту для студентів усіх спеціальностей був проведений майстер-клас з організації гірсько-пішохідних спортивних подорожей.
26 вересня 2023 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбулося відкрите показове заняття д.е.н., професора Василя Кифяка на тему «Туристичні можливості Буковини і міста Чернівці», приурочене до Всесвітнього дня туризму.
21 вересня 2023 року на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту для студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ була проведена «Посвята першокурсників», яка була приурочена до відзначення Міжнародного дня миру.
11 вересня 2023 року для студентів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної форми навчання ЧТЕІ ДТЕУ відбулась гостьова лекція на тему «Особливості ведення бізнесу в умовах воєнного стану та повоєнного розвитку».
13 вересня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ для студентів освітнього ступеня «магістр» було проведено семінар-тренінг на тему «Сучасний маркетинг у підприємництві та громадських ініціативах».
8 червня 2023 року з нагоди відзначення 25-річчя присвоєння обласній універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка у відкритому просторі «Open-air-library» відбувся захід «Урочиста Академія «Михайло Івасюк: велич особистості». На нього був запрошений заступник директора ЧТЕІ ДТЕУ, д.е.н., професор В. Ф. Кифяк.
5 червня 2023 року відбулися установчі збори Молодіжного парламенту при Чернівецькій міській раді, під час яких було обрано новий склад.