Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Всеукраїнський круглий стіл




1 травня 2024 року з метою привернення уваги науковців і фахівців-практиків до проблем готельно-ресторанного і туристичного бізнесу як під час воєнного стану, так і у повоєнний період у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ був проведений круглий стіл «Візія: майбутнє готельно-ресторанного і туристичного сервісу Західного регіону України».

Зважаючи на актуальність тематики, до заходу долучилися науковці, фахівці-практики, громадські активісти з усієї України, зокрема з таких міст, як Київ, Одеса, Запоріжжя, Ужгород, Умань, Івано-Франківськ, Тернопіль, Харків, Чернівці, а також з с. Гораївка (Бакота) Хмельницької області.

Відкрив захід директор ЧТЕІ ДТЕУ, професор Анатолій Вдовічен, який виступив із вітальним словом: «Наразі всім, хто у тилу, необхідно працювати на благо нашої країни, для того щоб наповнювати державний бюджет, підтримувати Збройні Сили України та наближати Перемогу. А після перемоги докласти максимум зусиль до відновлення економіки нашої країни».

Для досягнення встановленої мети круглого столу до виступів були запрошені фахівці-практики, які мають багаторічний та успішний досвід реалізації проєктів у сфері ХоРеКа.

Зокрема, про розвиток трансобласних туристичних маршрутів (створення туристичних магнітів та їх промоція) доповідала Дарія Сонячна, радниця голови Державного агентства з розвитку туризму України (м. Київ, м. Чернівці).

Власний кейс «Від розважального до реабілітаційного туризму. Приклади з Бакоти» представив Сергій Толстіхін, експерт з розвитку туризму в громадах, власник садиби на Бакоті «Дім мандрівника» (с. Горіївка, Бакота).

Про практику створення інклюзивного, полікультурного, туристичного об’єкту у депресивному селі (успіхи, невдачі та можливості) розповідала Інеса Носенко, голова правління ГО «Дивосвіт» (Запоріжжя), членкиня правління «Спілки зеленого сільського туризму України» (Київ).

З доповіддю на тему «Крафтові продукти як конкурентна перевага регіону: використання місцевих крафтових продуктів для залучення та утримання туристів» виступав Олександр Коваль, керівник «Турінформ Закарпаття», викладач УжНУ (м. Ужгород).

Щиро вдячні кожному доповідачеві та кожному учаснику, які долучилися і у форматі офлайн, і в онлайні, за цікаві доповіді, запитання та дискусії. Віримо, що спільними зусиллями, у тісній співпраці зможемо перемогти ворога задля подальшого процвітання України та щасливого життя нинішнього і майбутнього поколінь!









Фотозвіт...



Всеукраїнський круглий стіл