Міжнародне партнерство з Асоціацією шеф-кухарів Середземномор’я та UCM-Italy
16 березня 2023 року до Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ прибула делегація у складі Паоло Брешиа (Paolo Brescia), президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і UCM-Italy, редактора книг на тему кулінарології і туризму Італії, та випускників проєкту «Euro Est» Андрія Садового, піццайоло, і Єлизавети Горпиняк, спеціаліста-офіціанта.
Робочий ранок делегації почався на Центральній площі Чернівців зі спільно проведеної з колективом інституту загальнонаціональної хвилини мовчання та мініекскурсії визначними пам’ятками міста.
Заступник директора Василь Кифяк ознайомив пана Паоло та його команду з особливостями освітнього процесу студентів ЧТЕІ ДТЕУ, зокрема з підготовкою фахівців для сфери ХоРеКа.
Також була проведена робоча зустріч, на якій Паоло детально розповів про особливості проєкту «Euro Est», який надає можливість студентам України зробити перші кар’єрні кроки в готельно-ресторанному бізнесі.
Результатом робочої зустрічі було продовження дії договірних відносин про співпрацю між Асоціацією UCM-Italy та ЧТЕІ ДТЕУ у напрямі організації закордонної практики для студентів ОС «бакалавр» та «молодший бакалавр» освітніх програм «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» та «Готельний і ресторанний менеджмент» та проведення на базі інституту циклу підготовчих майстер-класів та онлайн-курсів з вивчення італійської мови.