Онлайн вебінар на тему
«Особливості гастрономічної культури українського народу»
15 липня 2022 року доцентом кафедри технології та організації готельно-ресторанного бізнесу Тетяною Незвещук-Когут для студентів Дніпровського університету митної справи та фінансів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та студентів Чернівецького тррговельно-економічного інституту ДТЕУ освітніх ступенів «молодший бакалавр» та «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Готельний і ресторанний менеджмент» був проведений онлайн вебінар на тему «Особливості гастрономічної культури українського народу». З метою обміну досвідом до вебінару також долучилися викладачі та студенти ЧНУ.
Характерні ознаки української гастрономії, харчування українців у річному колообігу і збереження традицій були головними темами вебінару. Доповідь Тетяни Семенівни викликала активний інтерес серед здобувачів вищої освіти, адже в сучасних воєнних умовах гастрономічна спадщина та національна ідентичність дуже важливі для українського народу та української нації!
Чому дослідження української гастрономічної спадщини є такими актуальними для України? Тому що ми, нащадки тих, хто пережили страшну травму війн та штучних голодоморів, осмислюємо і доводимо всьому світу свою ідентичність. А гастрономічна спадщина – це один із її чинників.
Отож, цінуймо, бережімо та захищаємо нашу землю, культуру, традиції, мову, і звичайно, – кулінарію, адже ми – українці, нащадки козацького роду, якому з покон віків немає переводу!