Міжнародна науково-практична конференція
«Трансформація готельно-ресторанного бізнесу регіону в умовах євроінтеграції»
11 травня 2023 року у Чернівецькому торговельно-економічному інституті Державного торговельно-економічного університету відбулась міжнародна науково-практична конференція «Трансформація готельно-ресторанного бізнесу регіону в умовах євроінтеграції».
Участь у міжнародній науково-практичній конференції взяли науковці з 10 закордонних та 16 українських закладів вищої освіти та організацій, зокрема науковці та фахівці-практики з 8 країн (Румунія, Словаччина, Болгарія, Велика Британія, Італія, Туреччина, Польща, Литва) та 7 міст України (Київ, Львів, Харків, Вінниця, Одеса, Полтава, Чернівці). Учасники підготували понад 70 тез доповідей.
Особисто захід відвідали почесні гості і партнери ЧТЕІ – представники місцевої виконавчої влади та органів самоврядування:
- Христина Марчук, заступник директора департаменту регіонального розвитку Чернівецької обласної військової адміністрації, начальник управління з питань місцевого самоврядування та розвитку туризму;
- Сергій Бостан, директор департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради;
- Петро Брижак, начальник відділу супроводу реформ та аудиту місцевих програм Чернівецької обласної ради.
В онлайн-режимі привітали учасників конференції поважні гості-науковці:
- Анатолій Мазаракі, д.е.н., професор, ректор Державного торговельно-економічного університету;
- Станіслав Філіп, голова академічного сенату Вищої школи економіки та менеджменту публічного управління, PhD, професор (м.Братислава, Словаччина);
- Александру Маноле, ректор Університету «ARTIFEX», професор (м. Бухарест, Румунія);
- Кармен Настасе, декан факультету економіки та державного управління Сучавського університету імені Штефана чел Маре, д.е.н., професор (Румунія);
- Марінеску Ніколає, PhD, професор декан факультету економічних наук та бізнес управління Трансильванського університету (м.Брашов, Румунія).
Також прозвучали відеопривітання від таких наших закордонних партнерів-стейкголдерів, як:
- Девід Мішель Мізон, сертифікований незалежний експерт з пекарських і кондитерських технологій (м. Лондон, Великобританія), який продемонстрував свіжовипечений хліб і символічно поділився ним з нами й усіма українцями на знак підтримки у важкий для нашої країни час;
- Паоло Брешіа, італійський ресторатор, президент Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я (UCM-Italy);
- Садул Оніл, президент Асоціації шеф-кухарів Туреччини (YEPAD).
На пленарному засіданні виступили: Ведмідь Надія (ДТЕУ, м.Київ), Тошев Іван (голова контрольної ради Національної асоціації малого та середнього бізнесу Болгарії), Паска Марія (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, м.Львів), Кулик Марія (ДТЕУ, Університет імені Марії Склодовської-Кюрі, м.Люблін, Польща).
До обговорення долучились й автори наукових тез Єрмаченко Володимир, який разом з Любіцею Філіповою є представником одразу двох закладів вищої освіти у м.Братислава (Словаччина) та у м.Харкові (Україна), та Гончар Юлія з м.Києва, які доповідали онлайн.
Після наукових доповідей, активних їх обговорень та онлайн-дискусії було підведено підсумки міжнародної науково-практичної конференції та прийнято резолюцію, яку подано представникам обласної і міської влади для впровадження у практичну діяльність.