Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Майстер-клас від Паоло Брешиа (Paolo Brescia),
президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я та UCM-Italy




16 березня 2023 року у навчальній лабораторії кафедри харчових технологій та готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ, в рамках проєкту підготовки до літньої практики в Італії «Euro Est», італійським ресторатором Паоло Брешиа (Paolo Brescia), президентом Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я та UCM-Italy, та випускниками проєкту «Euro Est» Андрієм Садовим і Єлизаветою Горпиняк проведено два майстер-класи за темою «Культура та особливості сучасної італійської кухні та сервісу».

Зокрема Паоло та Андрій показали студентам технології виготовлення та приготування різних видів паст і соусів, Єлизавета розповіла про специфіку обслуговування гостей у закладах готельно-ресторанного бізнесу Італії.

Також учасники майстер-класу ознайомились зі специфікою приготування традиційних страв Півдня Італії, дізнались про важливість вибору якісних інгредієнтів, вивчали італійською мовою професійні кулінарні терміни тощо.

У процесі приготування страв пан Паоло демонстрував кулінарну майстерність і ділився своїми «кулінарними секретами».

Закінчився захід спільною дегустацією страв, приготовленими учасниками під час майстер-класу.

За підсумками таких заходів студенти ЧТЕІ ДТЕУ матимуть змогу брати участь у конкурсному відборі на проходження 3-місячного оплачуваного стажування у закладах ресторанного бізнесу Південної Італії, зокрема на посадах помічника кухаря, піццайоло чи офіціанта.

Щиро сподіваємося, що отримані під час закордонного стажування знання та досвід студенти використовуватимуть при подальшому кар’єрному зростанні.


Фотозвіт...


Майстер-клас від Паоло Брешиа (Paolo Brescia), президента Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я та UCM-Italy