Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Круглий стіл на тему
«Конкурентоспроможність підприємств готельного
та ресторанного бізнесу в умовах війни»




11 листопада 2022 року на базі ЧТЕІ ДТЕУ відбувся студентський круглий стіл на тему «Конкурентоспроможність підприємств готельного та ресторанного бізнесу в умовах війни» за участю студентів спеціальності «Менеджмент» та членів наукового товариства молодих учених і студентів ЧТЕІ ДТЕУ.

Модератором круглого столу була Валерія Пенюк, к.е.н., старший викладач кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму.

На початку заходу з вітальним словом виступили: Василь Кифяк, д.е.н., професор, заступник директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку ЧТЕІ ДТЕУ; Ігор Меруцано, стейкголдер, головний менеджер ресторану Flora Club; Валентина Чичун, к.е.н., доцент, завідувачка кафедри менеджменту, міжнародної економіки та туризму.

Під час науково-практичного заходу відбулося обговорення актуальних питань забезпечення діяльності сфери HoReCa. Зокрема, про конкурентоспроможність підприємств готельного та ресторанного бізнесу в складних умовах доповідав Вадим Мироняк, студент 2 курсу, спец. «Управління бізнесом».

Доповідь на тему «Особливості діяльності підприємств ресторанного бізнесу у Чернівецькій області в умовах воєнного стану» представила Олена Рибальченко, студентка 2 курсу, спец. «Готельний і ресторанний менеджмент».

Про можливості, які допоможуть вийти з кризової ситуації або працювати в кризових умовах підприємства готельного бізнесу, доповіла Марина Кобрак, студентка 2 курсу, спец. «Готельний і ресторанний менеджмент».

Питання особливостей організації управління готелями в умовах війни розкрив Микола Мельничук, студент 2 курсу, спец. «Готельний і ресторанний менеджмент».

Перспективи забезпечення конкурентоспроможності підприємств готельного та ресторанного бізнесу міста Чернівців в повоєнний період представив Максим Штефюк, студент 3 курсу, спец. «Готельний і ресторанний менеджмент».

До обговорення також долучились стейкголдери: Тетяна Гищук, менеджер-супервайзер готелю «Буковель», менеджер готелю «Писанка», та Леонід Мільман, к.е.н., директор Чернівецького молочного заводу «Еколат».

За результатами науково-практичних дискусій визначено, що поряд із загрозами криза створює також і додаткові можливості розвитку для бізнесу, які необхідно реалізовувати як під час воєнного стану, так і у повоєнний період.

Віримо у найшвидшу перемогу та відновлення економіки України спільними зусиллями бізнесу, науки і держави!


Фотозвіт...


Круглий стіл на тему «Конкурентоспроможність підприємств готельного та ресторанного бізнесу в умовах війни»