«Гурман-експіріенс: лекція, дегустація, атмосфера»
від Тетяни КОСТИНЯН-КЛИПАЧ
13 березня 2025 року студенти спеціальності «Харчові технології» стали учасниками заходу «Гурман-експіріенс: лекція, дегустація, атмосфера» у ресторані Ganok. Його організували старша викладачка Любов Струтинська й завідувачка навчальних лабораторій Анастасія Паращук у рамках вивчення дисципліни «Кейтеринг».
Спікер – власниця закладу, рестораторка Тетяна Костинян-Клипач.
Під час лекції розглянули такі теми:
- Кейтеринг: історія виникнення, особливості організації послуг, ризики та перспективи.
- Асортимент продукції для кейтерингу.
- Унікальні авторські технології страв.
- Способи подавання страв та методи обслуговування.
- Сервірування та декор.
- Досвід, гордість, досягнення ресторану Ganok.
Практичною частиною заходу була дегустація-тест амісбушів «Пате» в асортименті, смак яких студенти визначали самостійно. Також здобувачам продемонстрували фрагмент фуршетного обслуговування закусками з елементами молекулярної кухні, подаючи жульєн у чорному паніруванні, відкритий рол і профітролі з мусом з авокадо.
Висловлюємо слова вдячності Тетяні Костинян-Клипач та всьому колективу ресторану Ganok за змістовну професійну лекцію-презентацію, за гостинність, креативність та щире бажання ділитися досвідом зі студентами!