Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету

Сертифікована система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015

Гостьова лекція у ЧВКУ ДТЕУ від Тетяни Незвещук-Когут




23 жовтня 2024 року доцентка кафедри менеджменту, маркетингу та міжнародної логістики ЧТЕІ Тетяна Незвещук-Когут провела гостьову лекцію на тему «Фудстайлінг як різновид дизайну» для студентів та викладачів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ.

Захід відбувався на запрошення циклової комісії та у рамках проведення у ЧВКУ ДТЕУ Декади кулінарної майстерності, присвяченій Міжнародному дню кухаря і кулінара.

Фудстайлінг, або стилізація їжі – це мистецтво підготовки готових страв та виробів, а також продуктів харчування до фотографування, створення їхнього візуалу з комерційною метою чи для соціальних мереж. У сучасних умовах інформатизації саме фудстайлінг є однією зі складових системи маркетингу сучасних закладів ресторанного господарства, а також фізичних осіб- підприємців, які реалізовують власноруч виготовлену продукцію (кондитери, організатори кейтерингу тощо).

Під час лекції спікером було розкрито основні закони композиції: цілісності, типізації, контрастів та підпорядкування, а також продемонстровано приклади фотографій, які характеризують ці закони. Також Тетяна Семенівна звернула увагу на поєднання кольорової гами, пропорцій, балансу та інших принципів фудстайлінгу.

Особливу увагу спікерка звернула на реквізити, атрибути та другорядні об’єкти у кадрі, які забезпечують повноту композиції; моделювала ймовірні варіанти створення композиції. Також продемонструвала сучасні тренди фуд-фотографій.

Наостанок Тетяна Семенівна звернула увагу на типові помилки, які допускають заклади ресторанного господарства при презентації готових страв в Інтернет-середовищі, та побажала студентам успішно реалізовуватися у професійній діяльності та просуванні власного бренду.



Фотозвіт...



Гостьова лекція у ЧВКУ ДТЕУ від Тетяни Незвещук-Когут